tiistai 11. syyskuuta 2012

good or bad vauvanruoka

Meillä on tullut ruokapuoleen muutoksia ja siinä samalla käsitykseni vauvanruoasta on hieman muuttunut. Nykyään meillä syödään hyvin pitkälti sitä kaupasta ostettua purkkiruokaa. Miksikö? Halusin monipuolistaa pienen miehen ruokavaliota kun huomasin että tarjolla oli aina samoja porkkana, maissi, peruna, bataatti mössöjä höystettynä naudanlihalla tai broilerilla. Kun lapsi täytti seitsemän kuukautta eikä vielä koskaan ollut saanut kalaa päätin antaa vauvojen valmisruoalle mahdollisuuden. Oli haikea mieli kun ensimmäisiä kertoja syötin lapselleni muuta kuin itse tekemääni ruokaa. Toisaalta samalla olin myös helpottunut kun jäi aikaa muuhunkin kun soseiden keittelyyn.

Meillä on nyt kokeiltu jos jonkinmoista ruokia ja luonnollisesti on löytynyt suosikkeja ja myös niitä inhoa herättäviä. Niin äidissä kuin pojassakin. En ala erittelemään hyviä tai huonoja mutta sen verran voin sanoa että mitkä tahansa sosepurkit eivät meidän ostoskärryihimme päädy.




Saimme testattavaksemme Ella's Kitchen luomu lastenruokia, joista muutama maku oli meille jo entuudestaan tuttu. Ella's Kitchen lupaa:

"lastenruoissa ei ole mitään lisättyä: ei lisäaineita, ei suolaa eikä sokeria. Ruoat on pakattu iloisiin ja värikkäisiin pakkauksiin, joita on helppo käyttää sekä kotona että reissussa."


Totta. Pakkaukset ovat ihanan värikkäitä ja loistavat edukseen kaupan hyllyllä. Luomusta plussaa, mutta ennen kaikkea äidin sydäntä lämmitti se että ruokaan ei tosiaan ole lisätty mitään. Ei sakeuttamisaineita, e-koodeja, ei edes vettä! Monet muutkin valmistajat voisivat ottaa tästä mallia että markkinoille saataisiin enemmän oikeaa ruokaa, ja vähemmän sakeuttamisaineilla täytettyjä soseita.

Lapsi söi jokaista makua hyvällä ruokahalulla vaikka mielestäni jotkut makuyhdistelmät olivat hieman outoja. Kuten esimerkiksi parsakaali-päärynä-hernesose ja bataatti-omena-mustikkasose. Ruokailut sujuivat yhtä hyvin suoraan pussista kuin lusikallakin. Reissun päällä nämä "pussiruoat" ovat mitä mainioin ratkaisu ja ovat kyllä tulleet jäädäkseen, ainakin meille. Niin helppoa sen vaan on.En voi kun suositella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti