keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Mustikoista



Isovanhempani kävivät kylässä ja saimme tuliaisina monta litraa mustikoita. Heti alkoikin miettiminen mitäköhän niistä tekisi. Mustikkapiirakkaa, mustikkarahkapiirakkaa, mustikkamuffineja...

Marjat ovat hyviä sellaisenaan, tai niitä voi käyttää vaikka maitorahkan kanssa välipalana. Ostin pakkaseen vanilja jäätelöä ja ajattelin tehdä sen kaveriksi mustikkakastikkeen. Esimmäiseksi tein kuitenkin sen helpon ja perinteisen mustikkapiirakan :) Ja hyvää tuli! Alla vielä piirakan ohje.


Mustikkapiirakka

4 Munaa
3 dl Sokeria
200 g Sulatettua margariinia
2 dl Maitoa
6 dl Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
2 tl Vaniljasokeria
6 dl Mustikoita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään jauhoseokseksi. Lisää puolet jauhoseoksesta vahtoon hiljalleen sekoittaen. Lisää maito ja sen jälkeen loput jauhoseoksesta. Lisää vielä lopuksi sulanut margariini. Kaada valmis taikina leivinpaperilla peitetylle pellille. Lisää mustikat tasaisesti ripotellen. Paista 200 asteessa 20-30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti